Top
Probeer maar: boventonen – Sonorant
fade
190
post-template-default,single,single-post,postid-190,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Probeer maar: boventonen

Probeer maar: boventonen

Wil je zelf boventonen zingen? Hieronder lees je hoe dat gaat.


Bubbeltjes in cola


  1. Ga zitten op een krukje of een harde stoel, en kijk eens of je je zitbotjes kunt voelen. Dit zijn de twee harde botjes in je billen.
  2. Begin met zachtjes neurien op een mmmm…Zing op een toon die prettig voor je voelt: niet te laag, niet te hoog. Zo warm je je stem lekker op.
  3. Als je een tijdje geneuried hebt, maak je een overgang van de mmm naar de oe. Probeer om de overgang zo langzaam en geleidelijk mogelijk te maken, en eindig je ‘oe’ met je lippen overdreven getuit. Hoe voelt dat? Wat kun je allemaal horen?
  4. De volgende stap: ga heel langzaam van oe naar uu naar ie: ‘oewuuie’. Met een beetje geluk kun je in de klinkerovergangen hele ijle fluittonen horen.

Kun je ze horen? Gefeliciteerd, je hebt zojuist boventonen gezongen!

Kun je ze niet horen? Dat is heel normaal, het duurt een tijdje voordat je oren zo getraind zijn dat je ze bij jezelf herkent.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.