Top
Auroramuziek – Sonorant
fade
3707
post-template-default,single,single-post,postid-3707,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Auroramuziek

Auroramuziek

Jee, wat leuk! Ik heb vandaag een stukje muziek teruggevonden van heel vroeger! Toen ik zo’n zes jaar oud was (yup…begin jaren 80…) kreeg ik van mijn tante een cassettebandje met muziek voor piano, slagwerk, strijkers, synthesizers en een blokfluit. Het eerste nummer, Aurora Borealis, was m’n favoriet. Ik heb het zo vaak geluisterd dat het zich ergens in m’n geheugen heeft vastgezet; ik kan nog steeds alle partijen meezingen.

 

Ik vond het toen een heel spannend en mysterieus nummer, een beetje sprookjesachtig ook. En die blokfluit klonk echt gaaf, dat wilde ik ook wel! Een jaar later kreeg ik m’n eerste les, in het tussendemiddaggroepje van muziekmeester Loek.

 

Het bandje ben ik al lang kwijtgeraakt, maar dat liedjes is altijd in m’n hoofd blijven zitten, ook toen we vorig jaar in IJsland het Noorderlicht echt konden zien!

 

 

Vandaag had ik hem weer in m’n oren, en na een ochtend speuren op Internet, ben ik erachter van wie het is: ‘Aurora Borealis’ van de Nederlandse groep Gamma. Helaas niet meer te vinden op Youtube of Spotify.

 

Maar na nog wat meer speurwerk kwam ik terecht op de website van Paulus Vis, oprichter van Gamma, en de blokfluitspeler in Aurora Borealis. En hoera, op zijn site vond ik niet alleen dit fragment , maar ook het heugelijke nieuws dat mijn cassettebandje van destijds bij hem op CD verkrijgbaar is! Wat mooi om zo’n verloren gewaand muziekje weer terug te horen zeg.

 

 

En wat helemaal leuk is: Paulus Vis geeft concerten voor fluit en…tanpura! Hoe toevallig wil je het hebben 🙂

 

 

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.