Top
Bahauddin Dagar op Rudra Veena – Sonorant
fade
845
post-template-default,single,single-post,postid-845,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Bahauddin Dagar op Rudra Veena

Bahauddin Dagar op Rudra Veena

Afgelopen zondag was ik bij een bijzonder concert in Utrecht: Bahauddin Dagar speelde bijna twee uur op de Rudra Veena, een Indiaas snaarinstrument dat tegenwoordig nog maar nauwelijks wordt gespeeld.

Bahauddin Dagar wordt alom beschouwd als een groot meester op de Rudra Veena. Dat is niet verwonderlijk, want hij maakt deel uit van Dagarfamilie, die met twintig generaties Dhrupadmusici met recht de hofleverancier van dit genre genoemd mag worden. Hij leerde spelen van zijn vader, veenaspeler Zia Mohiuddin Dagar, en na diens overlijden van zijn oom, vocalist Zia Fariduddin Dagar.

Van het concert zelf zijn (nog?) geen opnames beschikbaar, maar hieronder vind je drie filmpjes van een eerder bezoek van Bahauddin Dagar aan het Conservatorium van Rotterdam.

 

 

 

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.