Top
Framedrumgroep voor vrouwen bij Irmgard Cottaar – Sonorant
fade
525
post-template-default,single,single-post,postid-525,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Framedrumgroep voor vrouwen bij Irmgard Cottaar

Framedrumgroep voor vrouwen bij Irmgard Cottaar

Ik speel al langer allerlei soorten slagwerk, maar sinds een jaar ben ik helemaal verknocht aan de framedrum: de familie van platte trommels die traditioneel werden gespeeld door vrouwen.  In Amerika heeft Layne Redmond met haar spel, en met haar boek When the drummers were women, baanbrekend werk verricht in het onder de aandacht brengen van de geschiedenis en de klank van dit prachtige instrument.

Maar gelukkig hoef je niet naar Amerika om te framedrummen, dat kan gewoon in Nederland! Irmgard Cottaar geeft framedrumles en workshops. Hieronder vind je het persbericht voor de nieuwe serie workshops voor vrouwen. Er is nog plaats, dus mocht je al enige ervaring hebben en mee willen spelen: aarzel niet om contact op te nemen.

Op vrijdagmiddag 23 september, van 14.00 – 17.00 uur start Irmgard Cottaar met unieke, inspirerende framedrum workshops in ‘Karbonkel’ – Steynlaan 28 te Zeist.

Deze maandelijks terugkerende workshops zijn voor vrouwen die reeds enige ervaring hebben in het bespelen van framedrums en de basisslagen en enkele ritmes beheersen.

Er zal aandacht zijn voor het verfijnen van de techniek en het leren van nieuwe ritmes o.a. middels bodypercussie en recitatie. Samen drummen, dansen en zingen staat tijdens de middagen centraal.

De framedrum is één van de oudste instrumenten ter wereld die in de voor Christelijke tradities werd bespeeld door vrouwen o.a. in de Mediterrane en Arabische culturen. Er zijn drums in verschillende diameters en dieptes – mét en zonder schellen. De diverse typen framedrums kunnen zowel muzikaal als ritueel worden ingezet.

Ben je enthousiast en wil je je verder bekwamen op dit veelzijdige instrument meld je dan zo spoedig mogelijk aan. Het is fijn als je een eigen framedrum hebt en die meebrengt.

Data: 23 september, 28 oktober, 18 november en 16 december.

Voor meer info en opgave: info@irmgardcottaar.nl of 055-5338947

Kijk ook op www.irmgardcottaar.nl voor meer informatie.

 

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.