Top
Thuis dhrupad zingen – Sonorant
fade
828
post-template-default,single,single-post,postid-828,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Thuis dhrupad zingen

Thuis dhrupad zingen

Stel, je wil thuis dhrupad zingen, maar hebt niet even een tanpura en pakhawaj in de bezemkast staan, laat staan de bijbehorende muzikanten. Wat doe je dan? In deze post vind je een aantal redelijke alternatieven voor Indiase begeleidingsinstrumenten.

 

 

Software voor op je PC

Riyaz Studio

Met stip mijn favoriet, maar niet helemaal gratis: Riyaz Studio (www.riyazstudio.com).  In dit pakket vind je zowel tanpura (met redelijke geluidskwaliteit) als een tablamachientje. Beiden zijn zeer goed instelbaar. Om de tabla te kunnen gebruiken, moet je een geregistreerde versie kopen, maar ik vind het het geld zeker waard.

[kkytv id=”tQ2E43nkJ2o” width=”450″]

Your Tanpura

Geen tablamachientje, maar wel een acceptabele en goed instelbare tanpura vind je in Your Tanpura (www.yourtanpura.co.nr/). Gratis!

 

Software voor op je iPhone of Android telefoon

Heb je een iPhone of iPad? Dan zijn iTabla en iTanpura wat voor jou. Te koop via de AppStore.

[kkytv id=”s92j5Ur2Xl8″ width=”450″]

 

Maar ook voor Androidtelefoons is een app beschikbaar: het gratis Tanpuradroid en z’n betaalde broertje iShala, waar je naast tanpura ook tabla en en harmonium kunt laten spelen. Te koop via de Android Market.

[kkytv id=”lQILwQY0ILM” width=”450″]

Voor op je MP3-speler

Mocht je nou geen geavanceerde telefoon hebben, of geen zin in gedoe met je computer: op http://www.ocf.berkeley.edu/~mrahaim/ vind je een aantal redelijke tanpura-opnames.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.