Top
Maaike-in-schriftjes – Sonorant
fade
3787
post-template-default,single,single-post,postid-3787,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Maaike-in-schriftjes

Maaike-in-schriftjes

Sinds een jaar of twee organiseer ik m’n leven in een bullet journal. Da’s niet alleen heel handig, maar vooral ook heel leuk om te doen: ik schrijf niet alleen de droge feiten op, maar voorzie ze ook van tekeningen, kleur en hier en daar een sticker.

 

 

Mijn voorliefde voor papieren aantekeningen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dat zat er al in heel jong in, bedacht ik me vanmorgen. Als kind vond ik het al heerlijk om informatie te verzamelen en die vervolgens op te schrijven in een schriftje, voorzien van tekeningen, inhoudsopgave, en in een enkel geval zelfs een bronvermelding! Niet zo gek dus dat ik bijna twintig jaar lang heb gewerkt als schrijver van handleidingen, procedureboeken en trainingsmateriaal.

 

Ik heb al m’n schriftjes nog, en blader ze zo af en toe eens door…eigenlijk heb ik een tijdlijn van Maaike-in-schriftjes!

 

6 jaar oud: m’n allereerste schriftje

Als ik bij m’n opa en oma was, keek ik altijd uit naar Het Feestschrift. Daarin maakte mijn tante allerlei taal-, reken- en tekenopdrachtjes voor me. Glaasje appelsap erbij, een oude broodtrommel vol kleurpotloden…wat was dat gezellig.

 

 

10 jaar – werkstuk vliegtuigen

Tsja, dit is toch wel m’n carriere in een notendop…een systeemhandleiding over de luchtvaart, inclusief bronvermelding 🙂

 

 

 

 

14 jaar – boekverslagen

Met al m’n talen in m’n vakkenpakket had ik niet alleen de luxe dat ik heel veel boeken mocht lezen, zo af en toe moest er ook een boekverslag worden gemaakt. En ook daar vond ik het leuker om er wat gezelligs van te maken.

 

 

15 jaar – vakantieverslagen

Vakantieverslagen heb ik van ongeveer iedere reis die ik samen met m’n ouders en m’n zusje maakte. Vanaf 1990 kreeg ik calligrafeerles van m’n tekenjuf, en ging niet alleen m’n handschrift met sprongen vooruit, maar kregen m’n schriftjes ook mooie titels.

 

 

18 jaar – studieaantekeningen Oud Engels

Wat heerlijk als er ergens systeem in zit! Grammatica bijvoorbeeld, want daar kun je van die mooie rijtjes van maken. Alleen daarom al zou je toch een nieuwe taal willen leren 🙂 Groot voordeel van zelf schrijven is – voor mij in ieder geval- dat de informatie daarna meteen in m’n hoofd zit. En papier helpt ook bij het herinneren: vaak weet ik nog waar dat ene rijtje of regeltje stond, ergens achterin, op het midden van een pagina…en met een beetje hersenkraken komt de inhoud dan ook wel weer bovendrijven.

 

 

 

 

Kortom…

Zo terugkijkend doe ik eigenlijk nog steeds waar ik vroeger al vrolijk van werd: feitjes verzamelen, ordenen, analyseren, opschrijven en illustreren. Weliswaar niet meer helemaal in boekvorm, maar als business analist mag ik weer meer tekenen en modelleren.

En als het onverhoeds toch wat saai wordt, dan geef ik er zelf gewoon een creatieve draai aan!

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.