Top
Zingen in de Hermitage – Sonorant
fade
518
post-template-default,single,single-post,postid-518,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Zingen in de Hermitage

Zingen in de Hermitage

Tijdens een mooie vakantiewandeling in Noord-Engeland kwamen we iets bijzonders tegen. Midden in het bos lag wat op het eerste gezicht een manshoge zwerfkei leek. Maar toen ik wat dichterbij kwam, bleek dat het een uitgeholde steen was, met een kleine ingang.

http://www.flickr.com/photos/85533240@N00/6137782276/

Aan de binnenkant was langs de randen zelfs een bankje uitgebeiteld. Het zat best comfortabel daar, in het koele donker, met overal steen om je heen en de geur van het bos in je neus.

En ja…zo’n ruimte vraagt natuurlijk om zingen! Eerst nog een beetje voorzichtig, uitproberen en kijken wat zich aandient, maar na een tijdje gewoon lekker voluit, want het galmde daar natuurlijk heerlijk, met al dat steen om me heen.  En ach, er was toch niemand in de buurt.

Dacht ik althans, want A. die buiten was gebleven, meldde me na afloop dat er bovenop de steen een zitje was, waar twee Britse wandelaars zich enigzins verwonderd zaten af te vragen ‘where that music came from’.

Wat zou het leuk zijn om met een aantal mensen in zo’n holle steen samen te zingen! Weten jullie of er in Nederland van dat soort plaatsen zijn?

En waarom nou die titel? Nou, hierom:

 

 

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.