Top
Goede vrijdag met plaatjes – Sonorant
fade
2443
post-template-default,single,single-post,postid-2443,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Goede vrijdag met plaatjes

Goede vrijdag met plaatjes

Zoals ik volgens mij al eens vertelde, zing ik in een kerkkoor. Dat betekent deze week overuren draaien, aangezien er bijna iedere dag wel wat te zingen valt. Gelukkig beschikt mijn kerk over maar liefst twee koren, wat betekent dat we af en toe een snipperdag kunnen nemen. Maar dan nog, druk blijft het.

Voordeel van meezingen in de kerk is dat ik de betekenis van de meeste dagen in deze week redelijk goed kan opdreunen, iets wat voor iemand met een geheugen als een theezeef niet zo vanzelfsprekend is. Zelfs als het me even ontglipt, kom ik er na tien minuten zingen meestal wel weer achter wat de betekenis van palmzondag, witte donderdag of goede vrijdag ook al weer was.

Mocht uw liturgische kennis ook wat roestig zijn, dan helpt de Koninklijke Bibliotheek u op weg met een prachtig geillustreerd overzicht.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.