Top
Gutteguttegut… – Sonorant
fade
2475
post-template-default,single,single-post,postid-2475,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gutteguttegut…

Gutteguttegut…

Nu hebben de alternatieve genezers het opeens gedaan. Man, daar word ik nou toch zo straalmisselijk van! Laat die dames en heren van de reguliere medische stand toch vooral eerst eens naar hun eigen misstanden kijken. Foute diagnoses, foute medicijnen, wachtlijsten van hier tot Tokio…er overlijden heel wat meer mensen in ziekenhuizen dan bij alternatieve genezers. Maar nee, dat wordt allemaal netjes onder de vloerbedekking geveegd, want de dames en heren artsen hebben ervoor doorgeleerd.

Het is toch raar? Dat wij het hier in het Westen doodsbenauwd krijgen van een acupuncturist die wat naalden in je steekt, terwijl we met het volste vertrouwen ons lichaam laten opensnijden, en er van alles in laten stoppen en uit laten halen? Opensnijden, met een mes! Dat we onze neus ophalen voor alles wat de natuur ons geeft, maar ons wel volproppen met allerlei giftige troep omdat die toevallig uit de apotheek komt?

Tuurlijk ben ik het ermee eens dat alternatieve genezers ook goed gecontroleerd moeten worden. Maar ik kan erg slecht tegen de zelfingenomen houding van de Westerse geneeskunde, het “wij hebben de waarheid in pacht”, “alles is op te lossen met een pilletje of een operatie”, ” alle alternatieve genezers zijn kwakzalvers”. Kwakzalvers hadden vroeger heel wat meer kennis dan de barbieren die later uitgroeiden tot onze chirurgen.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.