Top
Iedere dag lievelingseten – Sonorant
fade
2379
post-template-default,single,single-post,postid-2379,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Iedere dag lievelingseten

Iedere dag lievelingseten

Cypher roert graag in potjes en pannen. Dat komt omdat hij vroeger scheikundige was. Nu programmeert’ie, maar dat roeren, dat leert’ie niet af. Gelukkig maar, want daardoor eet ik bijna iedere dag een nieuw favoriet hapje.

Vandaag bijvoorbeeld at ik spinazie. Mijn beeld bij spinazie: twee scheppen diepvrieskledder met een bloepje room, vergezeld door aardappels, met in het beste geval een gekookt ei. Of een visstick. Best lekker, niet?

Maar wat krijg ik: een mysterieus vierkantje dat wel de kleur heeft van spinazie, maar verder niets wegheeft van een kledder. En lekker dat het was! Het enige nadeel is dat Cypher z’n eigen recepten niet onthoudt. Maar daar ben ik dan weer voor he…recepten opschrijven in handleidingvorm. Bij deze dus:

Diepvriesspinazie ontdooien in de magnetron.
Uitje snipperen, champignons snijden, teentje knoflook persen en die samen even aanbakken.
Aardappelpuree maken met daarin wat peper, zout en kruidnagel.
Eieren loskloppen.
Uitgelekte spinazie er doorheen.
Uien en champignons er doorheen.
Aardappelpuree er doorheen.

Alles in een ovenschaal doen, leuke figuurtjes maken en dan hup, de oven in.

Simpel, doch erg lekker, voedzaam en gezond!

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.