Top
Kennisland Schmennisland – Sonorant
fade
2574
post-template-default,single,single-post,postid-2574,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kennisland Schmennisland

Kennisland Schmennisland

Op Nu.nl: “Nederland is niet dommer dan andere landen, maar moet leren beter ‘zijn koppie te gebruiken’. Veel waardevol onderzoek wordt niet benut door het bedrijfsleven. Universiteiten zouden het meer als hun taak moeten beschouwen kennis te verspreiden of te exploiteren. Premier Balkenende heeft dat maandag in Leiden gezegd bij de opening van het academisch jaar.”

Daar zakt mijn broek toch echt van af. Waar halen we toch in godsnaam het idee vandaan dat wij een kennisland kunnen worden, laat staan dat we dat al zijn? Nederlandse investeringen in wetenschappelijk onderwijs zijn minimaal; wat zeg ik, Nederlandse investeringen in onderwijs uberhaupt zijn minimaal. Het enige wat we de afgelopen jaren hebben gedaan is snijden, bezuinigen, wegsaneren, waardoor er nu een generatie opgroeit die zelfs hele essentiele zaken als taalbeheersing mist. En dat moeten dan toptalenten worden zeker. Rot toch op zeg. We zijn hard op weg een kennisderdewereldland te worden, en we mogen wel heel snel om ontwikkelingshulp uit Duitsland, Groot Brittannie of andere landen met een echte onderzoekscultuur gaan vragen.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.