Top
Makrendih revisited – Sonorant
fade
2466
post-template-default,single,single-post,postid-2466,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Makrendih revisited

Makrendih revisited

Die is goed zeg: het hele Makrendih-mysterie is een hoax, verzonnen door de schrijver van Het hondje van Dirkie, de vader van Madelief.

Even in het kort: als je op Google een niet-bestaand woord intikte, verscheen het woord ‘Makrendih’, in plaats van het meer gebruikelijke ‘suggestie’. Het Hondje van Dirkie kwam met onderstaande verklaring:

“Makrendih is een woord in ballingschap. Het stamt uit het Indisch, maar wordt niet meer gebruikt, nadat het tijdens de revolutie van 1899 gebruikt werd voor het aanduiden van (letterlijk vertaald) “zij die durven te zoeken zonder te vinden”. Sindsdien is het alleen nog in gebruik in de hackerswereld, waar het een eretitel is.”

Deze betekenis heeft de schrijver zelf verzonnen, maar is door de internetgemeente voor waar aangenomen. Hondje/ Dirkie: gefeliciteerd!

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.