Top
Modern – Sonorant
fade
2361
post-template-default,single,single-post,postid-2361,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Modern

Modern

Er wordt te weinig moderne klassieke muziek gezongen in Nederland. Da’s niet wetenschappelijk onderbouwd, maar gewoon omdat ik dat vind. Terwijl moderne klassieke muziek helemaal niet moeilijk hoeft te zijn- om naar te luisteren, het zingen laat ik even in het midden.

Neem nou dit gezellige mopje.

(Ja, okee, hier zou dus een gezellig mopje Bernstein komen te staan, maar helaas, dat is illegaal.)

Maar goed, als je dit mopje hoort, zou je toch niet meteen zeggen: “Goh, da’s nou een typisch modern klassiek mopje”.

Gevolg is wel dat moderne componisten niet super-, superveel worden gezongen. Je vindt eerder een Mozart dan een Bernstein, eerder een Bach dan een Meredith Monk, eerder een Haydn dan een Tiesto Berio. Dan is het extra leuk als een van je ex-koren (ik heb er inmiddels een stuk of negen) een van de betere Bernsteins uitvoert.

Tsja, zo’n postje gaat eigenlijk helemaal nergens over als je het niet kunt horen he…

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.