Top
Nog meer hoera! – Sonorant
fade
2603
post-template-default,single,single-post,postid-2603,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nog meer hoera!

Nog meer hoera!

Johannes van Dam heeft zijn hoogste cijfer ooit uitgedeeld, een 10- voor restaurant Wilhelminapark in Utrecht.

Wat kan die man toch smakelijk schrijven, je hoeft er toch bijna de deur niet meer voor uit! Wat dacht je van:

“Een salade met gekonfijte gamba’s ‘op een bedje’ van sperziebonen met gepocheerde calamares en een mierikswortelsaus – het staat er zo eenvoudig en honderden koks zouden het blindelings kunnen maken, maar de manier waarop dit is uitgevoerd, met bijvoorbeeld de calamares botermals, de bonen dun gesneden en rauw gemarineerd en het geheel in zo’n perfecte harmonie, met hier en daar een heel goed gedoseerde impuls van een aroma om het geheel in beweging te zetten – dat is de grote kunst, en deze beschrijving is in feite op elk gerecht hier van toepassing. Het geeft je het gevoel dat je gaat zweven.”

of

“Het hoofdgerecht bestaat uit een aantal forse plakken gebraden lamsbout met nieuwe aardappeltjes, zomerse rode kool, spinaziefritots en saus van het lam zelf; die velletjes rode kool geven het lam met zijn aardse, maar diepe smaak net die basis die er een groot avontuur van maakt. Wat is dat nou, lam met rode kool, zou je zeggen? Nou, probeer dit maar eens. De ogen van mijn tafelgenoot draaien weg in extase.”

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.