Top
Perseiden zichtbaar – Sonorant
fade
2604
post-template-default,single,single-post,postid-2604,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Perseiden zichtbaar

Perseiden zichtbaar

Als ik dan toch al niet kan slapen door de hitte, kan ik net zo goed iets leuks gaan doen. Bijvoorbeeld met Cyphersnow op de hei naar de Perseiden gaan liggen kijken, een meteorenstorm die ieder jaar rond augustus zichtbaar is.

“De Perseiden zijn al heel lang bekend, er zijn al vermeldingen in Chinese geschriften uit de eerste eeuw na Christus. Het viel al snel op dat er in augustus altijd veel meteoren te zien waren en in 1835 werd vastgesteld dat het om een jaarlijkse stroom ging die vanuit het sterrenbeeld Perseus leek te komen.” [bron: Meteorennet]

En Perseus, dat is degene die Medusa moest opzoeken en overwinnen, die griezelige dame met slangenpruik. Echt een geweldig verhaal, wat dacht je hiervan:

“Op haar (Athenas) advies ging de jonge held (Perseus) eerst bij drie oude vrouwen langs, Graiai of ‘Besjes’, want alleen zij wisten hoe je bij Medusa kon komen. De oudjes beschikten over slechts *een* oog en *een* tand, die ze aan elkaar doorgaven als er gekeken of gegeten moest worden.”

Een mooie samenvatting van het verhaal staat op Histoportal.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.