Top
Rare jongens, die Finnen – Sonorant
fade
2569
post-template-default,single,single-post,postid-2569,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Rare jongens, die Finnen

Rare jongens, die Finnen

Ik zag ooit op TV dat Finland behalve luchtgitaarspelen nog een aantal andere vreemde kampioenschappen organiseert. Wat dacht je van het wereldkampioenschap IJswaterzwemmen, het wereldkampioenschap Vrouwendragen, het wereldkampioenschap Muggenmeppen, het wereldkampioenschap Moerasvoetbal, of het wereldkampioenschap ….gooien (hier mag je van alles invullen).

Ze klinken misschien raar, maar voor de Finnen zijn deze kampioenschappen een bloedserieuze aangelegenheid. Ieder dorpje probeert met een uniek evenement wat meer toeristische bekendheid en de daarbij behorende economische voordelen te verkrijgen. Niet iedere Fin is even blij; het schijnt dat de Finse Saunabond erg ongelukkig was met het wereldkampioenschap Saunazitten, omdat dat inging tegen hun grondgedachte, namelijk dat de saunagang een gezonde activiteit moet zijn.

Overigens is de hoofdprijs in het wereldkampioenschap Vrouwendragen het gewicht van de vrouw in bier.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.