Top
Smulbos voor allochtonen – Sonorant
fade
2445
post-template-default,single,single-post,postid-2445,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Smulbos voor allochtonen

Smulbos voor allochtonen

Het is toch te triest voor woorden…

Op Nu.nl:

Het Geldersch Landschap en de Beekse stichting wAarde gaan samen een zogenoemd Bos om van te Smullen aanplanten op de Nijmeegse heuvelrug. Het bos vol noten- en vruchtenbomen is vooral bedoeld om meer allochtonen van de natuur te laten genieten, heeft wAarde-directeur Th. van Slobbe maandag gezegd.

Volgens de natuurorganisaties komen allochtone mensen heel weinig in de natuur. Een verklaring daarvoor is volgens de buitenlanders zelf, dat de bossen in Nederland saai zijn. “In hun eigen land is overal in de natuur iets te eten”, aldus Van Slobbe. “Daar willen we nu aan tegemoetkomen door smulbossen aan te planten. In de komende jaren planten we bij een aantal grote steden in het land dergelijke bossen aan.”

Denk je nou echt dat allochtonen in eigen bos op zoek gaan naar noten en zaden? Wat is dat nou weer voor een jaren ’70- cultureel-antropologische-onzin, we hebben het hier niet over derde-wereldbewoners! Ze bedoelen dat er meer Henk Patatten, Donner Kebaps en Mario de Pizzamannen moeten komen in het bos. En daar zit wat in, laat ze daar bij natuurbeheer meteen wat fatsoenlijke toiletten aanschaffen. Ooit met samengeknepen blaas over de Utrechtse Heuvelrug gestrompeld? En nee, begin nou niet over een boom; weet je wat je allemaal aanricht met die ammonia-uitstoot?

Man, wat een land…

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.