Top
Speurlock – Sonorant
fade
2285
post-template-default,single,single-post,postid-2285,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Speurlock

Speurlock

We zagen het al een tijdje aankomen: het contract van onze inhuurling, beter bekend als collega J., naderde zijn eind. Collega M., collega C. en ik waren nog volop in ‘state of denial’, maar met het overhandigen van het afscheidskado en het wegkauwen van dat ene stuk vette leverworst dat altijd als laatste op de schaal blijft liggen omdat iedereen eerst voor de bitterballen gaat, was er opeens geen ontkomen meer aan. Collega J. has left the building.

Tenminste, dat dachten wij deze maandagmorgen.

Totdat wij onze inbox bekeken, alwaar wij de volgende opdracht van inmiddels ex-collega J. vonden:

Als jullie alledrie binnen zij, koffie ophebben en de weekend- wederwaardigheden uitgewisseld hebben, zoek dan in de kast naar het boek “Classic Rhetoric for the Modern Student” en kijk op bladzijde 186.

Confusie alom. Wilde ex-collega J. postpartum alsnog zijn gelijk bewijzen over de kwestie ‘gesplitst’? Maar nee, op bladzijde 186 vonden we een brief met een plaatje van een ons onbekend vliegveld, met de opdracht om een bij dit veld behorend persoon te zoeken en ons te identificeren met het wachtwoord ‘iPod forever’.

Wat leuk, een speurtocht op de maandagmorgen! Als drie Charlie’s Angels gingen we naarstig op zoek. Tot onze schaamte wist geen van ons het veld direct te herkennen, maar de Grote Luchtvaartpublicatie bracht uitkomst.

Minder tijd kostte het ons om de juiste persoon erbij te associeren. ‘iPod forever’ klinkt wel wat vreemd als openingszin op maandagmorgen, maar als reactie kregen we alweer een brief met drie associatieopdrachten, die ons door het hele kantoor brachten. Best pittig nog, als je niet helemaal wakker bent. Best vreemd ook, als je als collega die niet in het complot zit opeens drie vrouwen aan je bureau hebt staan die vragen of het wachtwoord ‘Rittersport Volnuss’ je iets zegt.

Hilarieus.

Onze tocht leidde uiteindelijk naar drie briefjes met begeleidende kadootjes, zodat wij nog eens aan collega J. kunnen terugdenken. In het geval van mijn kadootje gaat dat zeker nog gebeuren: collega’s die voorbijkomen vragen mij nu al of die jongen op de foto mijn vriend is.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.