Top
Stokje van Lokje – Sonorant
fade
2312
post-template-default,single,single-post,postid-2312,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stokje van Lokje

Stokje van Lokje

Hee, da’s grappig! Een stokje! Zijn die weer ‘done’? Het is in ieder geval wel een leuke, dus daar gaat’ie…

Hoeveel boeken heb je?
Te veel. Ze duiken ook steeds op op plaatsen waar ik ze niet verwacht. Zo vond ik laatst een verloren gewaand boek in mijn kledingkast. Of blijkt er eentje al maanden dienst te doen als onderzetter voor m’n draadloos modem in de meterkast. Als ik niet beter zou weten, zou ik zeggen dat ze konden vliegen. Ik weet wel beter: ze hebben pootjes. Met kleine Nike Air Maxjes, of Puma’s, zodat ze zicht altijd snel en geruisloos door mijn huis kunnen verplaatsen.

Wat is het laatste boek dat je kocht?
Ehm…nou, dat waren er een paar tegelijk: Terry Pratchett, dat wel allemaal. The Last Hero, dat ene naslagwerk over de Discworld en het quizboek.

Noem vijf boeken die veel voor je betekenen.
Met stip op nummer 1: alle avonturen van Sherlock Holmes. Dat boek heb ik op m’n dertiende voor Sinterklaas gevraagd, en toen ik eenmaal wist dat het de week ervoor al in de slaapkamer van m’n ouders lag, ben ik zo’n beetje iedere dag stiekem naar binnen gesneakt om alvast wat stukjes te lezen. Wat was ik weg van die man. Mr. Darcy was er niets bij.

Nummer 2: Joris en de geheimzinnige toverdrank. In dat boek staat namelijk de handtekening van Roald Dahl die ik op m’n negende hoogstpersoonlijk in de Bijenkorf ben gaan halen. Wat me nog bijstaat is dat ik erop stond om zelf m’n naam te spellen in het Engels (speciaal geoefend met de juf) en dat hij dezelfde sandalen aanhad als de GVR: grote schuiten met gaten erin.

Nummer 3: Aan de oever van de Piedra huilde ik van Paulo Coelho. Behoeft geen commentaar, is gewoon prachtig.

Nummer 4: Thief of time van Terry Pratchett. Vanaf dit boek krijgen de Terry Pratchetts naast een grote dosis briljante humor, taalkundig vermaak, geweldige ironie en een schat aan verwijzingen naar van alles en nog wat, ook een soort grimmigheid, scherpte en diepte die ik echt geweldig vind.

En nummer 5: een boekje met oud-Engelse poezie en andere teksten dat ik kreeg van mijn leraar Engels van de middelbare school toen ik afstudeerde in hetzelfde vak aan de universiteit. Ik heb hele dierbare herinneringen aan mijn eindexamenjaar, toen ik voor het eerst Beowulf onder m’n snufferd kreeg. Dat vond ik zo gaaf dat ik de rest van het jaar niet meer uit die teksten was weg te slaan, en dan is het erg prettig als je een leraar hebt die daar niet moeilijk over doet.

Noe, dan geef ik het stokje nu door aan…Ricky!

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.