Top
Uit de oude doos – Sonorant
fade
2527
post-template-default,single,single-post,postid-2527,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Uit de oude doos

Uit de oude doos

Dit tekstje vond ik zojuist nog in de Blogger Draft Mode. Was ik helemaal vergeten. Zouden de kabouters het soms geschreven hebben?

In een gemiddeld damestoilet bevindt zich meestal een toiletpot, een wc-rolhouder en een houder met Hygiene Beutel, waarin je je maandverband en tampons kunt deponeren (voor de mannelijke lezers: het gaat hier om de gebruikte exemplaren).

Op de Hygiene Beutel (Duitsers zijn volgens mij de groothandelaren op dit gebied) zit meestal een tekst met gebruiksaanwijzing. En die gebruiksaanwijzing is meestal opgesteld in meerdere talen. Wat mij iedere keer weer opvalt, is dat de verschillende teksten niet met elkaar overeenkomen. Je krijgt in het Duits vaak hele andere instructies dan in het Engels. En de Duitse teksten zijn ook vaak veel gedetailleerder, met meer stappen dan in de andere talen.

Ik dacht dat dit gewoon een soort beroepsdeformatie van me was, maar al speurend op internet kwam ik mensen tegen die zich nog veel meer met die zakjes bezighouden: ze verzamelen ze. En er is zelfs een online menstruatiemuseum waar ze worden tentoongesteld.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.