Top
Verslavend – Sonorant
fade
2470
post-template-default,single,single-post,postid-2470,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Verslavend

Verslavend

Gedurende mijn schooltijd, van begin jaren 80 tot midden jaren 90, was ik er al verslaafd aan: gadgets. Van die dingen waar iedereen zes weken mee rondliep, om ze daarna in de grote la met andere gadgets te gooien. Een korte impressie van wat ik in die jaren om mij heen verzamelde:

  • Een Rubik kubus
  • Een Rubik klapdingetje met drie cirkels
  • Een Rubik schijfdingetje met negen klokjes
  • Een jojo met van die spaken erin
  • Massa’s armbandjes (spiraalarmbandjes, glitterarmbandjes met water en natuurlijk ook rubberen armbandjes)
  • Schuimrubber kubuspuzzeltjes die je ook nog kon combineren
  • Een horloge in de vorm van een knijper

Dat was vroeger, nu ben ik wijzer. Dus koop ik dit:

Dit is geen gadget hoor, maar een heel verantwoord oefenballetje voor je polsen en handen. De binnenste bal beweegt om zijn eigen as en als geheel in de buitenste laag. Als je de bal op een bepaalde manier beweegt, gaat de binnenste bal steeds sneller draaien, en ontstaat er een gyroscopische kracht. Heb ik mij laten vertellen.

Tot zover de theorie. De praktijk is dat die bal steeds zwaarder gaat aanvoelen en uit je hand wil springen. Door hem tegen te houden en verder te draaien, train je je pols-en handspieren. En da’s weer goed tegen de RSI. Die ik niet heb, maar da’s weer een ander verhaal.

Geen gadget dus.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.