Top
Vliegangst – Sonorant
fade
2403
post-template-default,single,single-post,postid-2403,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vliegangst

Vliegangst

Gisterenmiddag: ik sta bij de bushalte te wachten op de bus die me naar het station zal brengen. Ik kijk naar beneden en zie een bedrijfspas liggen. In de veronderstelling dat iemand hem verloren is, steek ik hem in m’n zak, met de bedoeling om hem zo dadelijk af te geven bij de bewaking. Enige momenten later komt er een meisje aanlopen, zichtbaar zoekend. Ik vraag haar of ze haar pas soms kwijt is, ze knikt ja en neemt hem opgelucht in ontvangst. Ze gaat naast me in het bushokje staan, en we wachten op de bus.

Na een paar minuten stijgt er een vliegtuig op. Dat is op zich niet raar, maar de route is wel vreemd, normaal komen ze nooit zo recht over. Ik zie het vliegtuig klimmen, niets aan de hand, maar dan opeens maakt het een trekkerige beweging naar links en zakt een flink stuk naar beneden. Het maakt weer hoogte, maar trekt weer naar links en helt een flink stuk op z’n kant. Het vliegt nog een paar honderd meter rechtuit, maakt een scherpe bocht naar rechts, en vlak boven de snelweg stort het naar beneden. Ik schreeuw en ik schreeuw, trek de mensen naast me aan hun jas, maar niemand heeft wat gezien. Ik ren hard terug naar binnen, en zie allemaal mensen de trap opstormen, naar het dak. Ik ren met ze mee, maar boven aangekomen zie ik alleen maar rook.

Er vliegen twee straaljagers over, ieder met een reclamesleep aan hun staart. Maar ze vliegen op hun kop, dus ik kan niet lezen wat er staat. Dit moet een vermomming zijn, maar dan wel een hele slechte. Op de TV wordt geen melding gemaakt van de ramp, iedere omroep zendt dezelfde documentaire uit over Drents hoogveen (waar je op kunt lopen) en Drents laagveen (waar je in wegzakt- de boer die dat wil demonstreren valt plat voorover, terwijl z’n collega hem uitlacht). Achter de twee boeren liggen rokende brokstukken, maar niemand die er melding van maakt. Zie je wel, het is een complot! En ik was getuige, ik moet de politie waarschuwen. Ik heb het zien gebeuren. Bovendien moet ik ook de tour van Tiesto nog voorbereiden.

JEZUS NOG AN TOE ZEG, MAG HET OOK EENS EEN DROOM OVER SLAPENDE PRINSESSEN ZIJN???

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.