Top
Werkbezoek – Sonorant
fade
2384
post-template-default,single,single-post,postid-2384,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Werkbezoek

Werkbezoek

Was u al eens in Roemenie? Ik niet, zou er ook nooit naar toe gaan, ware het niet dat mijn baas mij stuurde.

Na een overboekte vlucht op Schiphol, een bommelding op Boekarest, een dodenrit over Roemeense snelwegen (die je deelt met voetgangers en paard-en-wagens), stond ik in een totaal andere wereld:Hint bij foto 2: de man was in de weer met een fietspomp. Zelfs het meest rijke gedeelte van Roemenie is volgens westerse maatstaven arm te noemen. Daarbij is het land ook nog enorm corrupt, waardoor bijvoorbeeld westerse financiele steun bijna nooit aankomt op de plaatsen waar het nodig is.

Toch is niet alles er kommer. Zo doen ze daar in de bergen niet aan bio-industrie; ieder huis heeft z’n eigen boomgaard, moestuin, schapen, kippen en boomgaard. Het eten is er dan ook erg, erg lekker. En tussen de vervallen huisjes wordt her en der gewerkt aan nieuwbouwhuizen (en allemaal met de hand, geen hijskraan of wat ook te zien). Rijke Roemenen komen er graag vakantie houden.

Jammer dat ik vooral moest vergaderen, want ik had graag nog meer willen zien en horen.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.