Top
Windhozen, Boudewijn Buch en de LOI – Sonorant
fade
2615
post-template-default,single,single-post,postid-2615,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Windhozen, Boudewijn Buch en de LOI

Windhozen, Boudewijn Buch en de LOI

Leuk, multitasking: ik wilde graag een stukje loggen over de windhozen op het IJsselmeer, met op de achtergrond de TV aan. Hoor ik daar Boudewijn Buch; hij mocht in de New York Public Library een eerste druk bekijken van een brief waarin Columbus voor het eerst over Amerika spreekt. Het is een document uit 1493, zorgvuldig ingepakt in laagjes zuurvrij papier. Terwijl de suppoost die velletjes weghaalt, zie je de verwachting en de spanning duidelijk op het gezicht van Buch. De manier waarop hij zo oprecht en verwonderd zich helemaal gelukkig staat te voelen bij het aanzicht van die brief, dat vind ik toch wel zo mooi.

M’n eerste les Duits teruggekregen van de LOI: een 7. Ik krijg altijd de neiging om met die leraren in discussie te gaan, maar daar zijn de bij de LOI heel slim in: je kunt niet terug-replyen.

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.