Top
Nieuwe activiteiten! – Sonorant
fade
1327
post-template-default,single,single-post,postid-1327,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.6,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-light-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nieuwe activiteiten!

Nieuwe activiteiten!

De wind en regen van de afgelopen dagen hadden voor mij ook een voordeel, want ik had eindelijk tijd om m’n website onder handen te nemen. www.sonorant.nl heeft een nieuw jasje dat beter past bij wat ik graag doe: een workshop of lezing geven, maar ook schrijven en fotograferen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Vanaf 1 februari: Zondag voor jezelf
Iedere eerste zondagochtend van de maand ben je welkom bij Zondag voor jezelf. Met behulp van stemoefeningen uit Noord-India (Dhrupad) stem je letterlijk af – op jezelf op dat wat er om je heen gebeurt. We zingen in ieder geval kharaj (lang zingen op een toon); de rest van de ochtend varieren we met verschillende stem- en ritmeoefeningen.
Meer informatie over tijd, lokatie en kosten vind je hier.

8 februari: ad hoc boventoonkoor en CD-presentatie Borg Diem Groeneveld
Borg Diem Groeneveld, mijn docent van de opleiding Adem, Stem en Boventonen, gaat een nieuw initiatief starten: een ad hoc Boventonenkoor! Vijf tot zes keer per jaar gaan we met een groepje enthousiaste beginners en gevorderden improviseren  op allerlei thema’s. Het geheel staat onder leiding van Borg, maar wat ik heel leuk vind: ik ga ook een bijdrage leveren. Iets met ritme uiteraard, maar ook met stem, beweging…ideeen genoeg.
De eerste bijeenkomst is op 8 februari; Borg presenteert dan ook z’n nieuwe les-CD Boventonen.
Meer informatie over tijd, lokatie en kosten vind je hier.

15 maart: Lezing verwondering in klank
Verwondering in klank…soms heb ik dat zo opeens bij een stuk muziek. Iets dat verder gaat dan genieten, snappen of geraakt worden. Voorbij de ratio, voorbij de emotie zelfs. Dan brengt de muziek op een plaats ver daarachter, iets wat zich maar moeilijk in woorden laat vatten. Vorig jaar gaf ik een muzikale lezing over dit thema bij de Remonstrantse Gemeente in Hoogeveen; dat resulteerde in een mooie uitwisseling van ervaringen (zie mijn blog voor een impressie). In maart staat deze lezing ook in Amsterdam op het programma.
Meer informatie over tijd, lokatie en kosten vind je hier.

Wellicht tot ziens bij een van deze activiteiten!

Maaike
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.